Язаки“ преустановява масовото производство в заводите си в Димитровград, Сливен и

...
Язаки“ преустановява масовото производство в заводите си в Димитровград, Сливен и
Коментари Харесай

„Язаки“ временно спира работата в трите си завода у нас

„ Язаки “ прекратява всеобщото произвеждане в заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 година, заяви публично компанията. Временното преустановяване на работата на заводите е в отговор на повишаващото се разпространяване на ковид COVID-19, в осъществяване на локалните и националните здравни разпореждания и ограничения за сигурност, както и на прекъсването на производството на транспортни средства и автентично съоръжение за коли от страна на доста клиенти на компанията, написа още в изказването.

Спирането на активността визира към 2470 чиновници в индустриалната база на „ Язаки “ в Димитровград и към 2000 чиновници в производствата в Сливен и Ямбол.

В световен мащаб над  20 районни индустриални обекта на „ Язаки “ или са прекратили всички интервенции, или са въвели отчасти прекъсване на активността от този миг до 30 март. Очакваните дати за възобновяване на активността, обаче, могат да бъдат изменени, с цел да се отговори на наредбите на локалните и националните управляващи и на рестартирането на активността на производителите на истински елементи и коли.

При преустановяването на интервенциите компанията работи в тясно съдействие с Европейския работен съвет и със съответните органи и представители на чиновниците във всички страни, с цел да бъдат употребявани по най-хубавия метод всички налични благоприятни условия на трудовото законодателство.

Миналата седмица служащи от предприятието на компанията в Димитровград отказаха да влязат в постройката за работната си промяна и настояха да бъдат пуснати в отпуск, тъй като не са задоволително предпазени от заразяване с ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР